Crònica 55è àpat 22/04/2017
Enguany la celebració del tradicional àpat anual ha tingut com escenari la comarca del Berguedà, en concret els municipis de La Pobla de Lillet i Castellar de n'Hug on, sempre amb el riu Llobregat fent companyia, s'han efectuat les visites previstes, i de Bagà, on s'ha rematat la jornada amb el 55è àpat de la Colla. Com és habitual l'assistència ha estat pràcticament de tots els membres de la Colla, lamentant l'absència, per motius de salut, dels companys Jordi Figueras i Ramon Piñero, que havien expressat pregonament les seva voluntat de ser-hi i a qui es va dedicar una salutació i fotografia en acabar la jornada. També es va excusar en Jaume Trullàs per motius familiars. LES VISITES El punt de trobada va ser l'Estació del Tren del Ciment de La Pobla de Lillet, just al costat del Museu del Tren que va esdevenir la primera visita del dia. El temps, l'ambient, l'aire eren idonis per continuar la jornada en tren, així que tothom va pujar a un vagó exclusiu per a la Colla del carrilet que circula entre La Pobla i el Clot del Moro. Primera baixada per visitar els Jardins Artigas. Jardins ubicats en un congost del riu Llobregat dintre la finca de la família Artigas que havia acollit l'Antoni Gaudí durant la seva estança en aquells paratges. Gaudí, regraciant l'acolliment, va dissenyar l'engorjat com un jardí de pedra en l'estil que li era més propi. Cal destacar l'extraordinari aprofitament de l'espai, la gaudiniana comunió entre l'obra i la naturalesa, vegetal i animal, i fidel al seu pensament no hi falten símbols religiosos. Una guia agradable i ben entonada va fer gaudir encara millor el que s'estava veient, informant a cada pas dels aspectes més recòndits del jardí. Segona baixada del carrilet al Clot de Moro, al municipi de Castellar de n'Hug, per visitar el Museu del Ciment ubicat a l'edifici de l'antiga fàbrica Asland. Una guia simpàtica i molt interessada per les aportacions i coneixements dels visitants va fer interessant la història de la fabricació del ciment i la dels que la van protagonitzar. La durada de la visita no va permetre acabar-la del tot i es va deixar una part per alguna altre ocasió. Un cop acabades les visites el mateix carrilet ens va retornar a l'Estació del Tren del Ciment, on es va emprendre, ara ja en cotxe, un petit trajecte cap a Bagà. EL DINAR El dinar va tenir lloc al restaurant el Niu Nou, a Bagà. Un restaurant petit que, per aquesta ocasió, va quedar reservat en exclusiva per a la Colla. El restaurant era petit de dimensió però no de qualitat gastronòmica i, a més, comptava amb un servei excel•lent que va fer molt agradable l'estança. El dinar va consistir en un conjunt de plats tradicionals de la comarca elaborats amb ingredients ecològics, com es pot comprovar en el menú adjunt i es va acabar amb el ja tradicional havà -val a dir que de primeríssima qualitat- que els fumadors tradicionals varen consumir en record de l’enyorat company Elies Porta.
TORNAR TORNAR