Crònica 53è àpat 11/04/2015
El
passat
11
d’abril,
varem
fer
el
nostre
tradicional
dinar
anual
(abans
eren
sopars),
aquest
any
va semblar oportú anar al Penedès per celebrar-lo.
Dues
comarques
quasi
veïnes
i
molts
desconegudes
poden
en
aquest
cas,
i
mitjançant
nosaltres,
apropar-nos
un
xic
a
millorar
els
coneixements
i
al
temps
gaudir
d’una
visita
a
vell
mig de l’interès comarcal, LA VINYA I EL VI,
Cellers
Torres
podia
donar-nos
una
aproximació
a
tot
el
que
representa
la
comarca,
les
masies
cimentades
des
de
fa
anys
al
mig
de
les
vinyes,
la
tradició
vitivinícola
al
voltant
de
les
cellers
i
la
aparent
tranquil·litat
d’una
masia
típica
del
Penedès
del
tombant
de
segle
1890
a
1915,
temps
d’eufòria
i
riquesa
per
tot
el
què
es
refereix
al
vi.
França
amb
la
fil·loxera,
pràcticament
desapareix
del
mercat
i
Catalunya,
que
encara
no
la
té,
es
presta
a
omplir
aquestes
necessitats,
s’arrenquen
terres
per
plantar-hi
vinyes,
es
construeixen
cases,
cellers,
es
creen
cooperatives,
en fi, tot de cara i a fe que els nostres avantpassats ho aprofiten molt bé.
El
Penedès,
terra
rica
i
amb
condicions
òptimes
per
el
conreu
de
la
vinya,
és
la
comarca
que
més ensenya aqueta riquesa.
Tot
això
i
més
podríem
pensar,
mentre
passejàvem
per
el
celler,
veiem
les
vinyes,
tastàvem
el
vi
i escoltàvem i gaudíem de la companyia de tots els que ho varem compartir.
El
lloc
escollit
era
precisament
per
veure
com
una
família
es
dedica
a
la
vinya
i
al
vi,
creix,
compra
finques
i
cellers
d’altres
denominacions,
exporta,
és
present
a
molts
països,
en
definitiva,
el
què
per
a
molts
pot
semblar
normal,
a
nosaltres
ens
va
semblar
d’una
complexitat
que necessita molta intel·ligència i treball, fer el què ha fet aquesta família.
Una
altra
finca
dels
Torres,
serveix
de
lloc
per
el
dinar
en
el
que
celebrarem
la
cinquanta-tres
trobada. Mas Rabell de Fontenac és un bon lloc per fer-ho.
A
l’ombra
de
l’alzina,
aquest
lloc
és
pensat
per
les
visites
que
van
a
donar
un
tomb
per
Cellers
Torres,
agradable
i
tranquil,
menjarem
bé
en
general
i
el
que
varem
demanar
en
particular,
exceptuant
que,
al
no
tenir
mes
bacallà
,
algú
va
haver
de
menjar-se
un
civet
de
pollastre
de
pagès,
i
també
el
lloc
reservat,
no
era
el
que
finalment
teníem.
Tot
això
i
la
corresponent
queixa,
va
fer
que
ens
donessin
un
lloc
a
la
sala
de
la
casa
pairal,
per
prendre
un
bon
conyac
i
fumar-nos
algun
cigar.
També,
una
ampolla
de
Reserva,
Gran
Coronas,
per
cadascú
.
Això
i
la
bona companyia, va arreglar-ho tot.
La
visita
a
Les
Brugueres
i
la
companyia
d’en
Josep
Olivella,
el
seu
propietari,
van
servir
per
un
bon comiat a la comarca i posant fi a un dia extraordinari.
El
viatge
el
vam
fer
per
primer
cop
en
autocar,
els
que
veníem
de
Manresa
va
semblar-nos
molt
adient,
tranquil,
segur
i
gaudir
més
estona
dels
companys,
tan
a
l’anada
com
la
tornada,
va ser molt divertida i enriquidora.
Esperem
que
es
vagi
complir
allò
que
ens
proposarem,
passar-ho
bé,
enriquir-nos
un
xic
de
coses
properes
i
sobretot
gaudir
de
la
companyia
d’aquest
grup
que
ha
sabut
mantenir
l’amistat
al llarg dels anys.
Fins l’any que ve,