Enguany no era un sopar qualsevol, 50 anys imprimeixen caràcter, marquen una diferència que va quedar reflectida en tot moment: en el retrobament , en els comentaris durant el sopar i en un bon grapat de novetats i sorpreses que donaven fe de l’excepcionalitat de l’esdeveniment.Per aquesta ocasió es va triar l’Escola d’Hoteleria Joviat, que ja coneixíem de l’any 2002 i que ens oferia un local (la bodega) íntim i recollit el qual, a més, va ser degudament ambientat mitjançant un televisor que anava passant el logotip creat per l'ocasió (veure video) i fotografies adients, tot plegat va tenyir d’un caliu entranyable tot l’acte.El sopar va començar sense sorpreses: 18 assistents i 3 més que van excusar la seva presència. 18 és el número més repetit en la nostra història de sopars. És una bona mostra de il·lusió i constància renovades any rere any.El sopar es va iniciar amb els parlaments propis de les grans efemèrides: en Lluís Pintado va llegir un emotiu escrit de salutació. A continuació va transmetre els records i felicitacions per l’esdeveniment enviades per la direcció pel Col·legi La Salle Manresa i també de la promoció de l’any 1959, immediatament anterior a la nostre. Sorpresa agradable va ser la notícia d’haver contactat amb el company Manuel Zamorano Labrador a La Guardia (Toledo), al que es va convidar a venir.A continuació n'Anton Sitjes va explicar els treballs, afanys i il·lusió d’un grup de set membres de la colla que havien col·laborat en la preparació d’aquest acte i dels detalls i records que seguirien. També va informar de la trobada amical i familiar a celebrar el proper 16 de juny amb la presència de familiars i companys d’altres promocions de Pèrits Mercantils.Desprès d’aquests parlaments es van acordar les següents novetats proposades per diferents membres de la colla•Substituir l’acte del sopar per un dinar.•Continuar com fins ara pel que fa a la data, és a dir seguir amb el primer dissabte desprès de Setmana Santa.•Intentar, quan el lloc del dinar ho permeti, omplir la jornada amb alguna activitat com poden ser visites, xerrades, etc•Establir una quota anyal per atendre les despeses fixes, com són convocatòries, web, trameses, obsequis i altres i no repercutir-les exclusivament en els assistents al sopar, com fins ara.Aleshores va arribar el lliurament dels obsequis i records commemoratius que es detallen a continuació i que es poden veure fotografiats clicant aquí:•El logotip creat especialment per l’avinentesa numerat i signat per l’autor, en Josep Ma. Massegú, i que figura gravat en la totalitat dels records i obsequis.•Una placa de cava amb morrió.•Una ampolla de cava amb l’etiqueta especial pel 50è sopar•Una capsa amb sis copes de cava gravades amb el logotip.•Un llibre amb la història dels 50 sopars i altre documentació i informació.•Un cigar en la millor tradició del company Elies Porta.•Un CD en format PDF amb el contingut del llibreAl mateix temps es va informar que es disposava de caixes de sis ampolles de cava i de capses amb 6 copes, exactament iguals a les lliurades, a disposició dels que estiguessin interessats en adquirir-ne.Finalment el torn més prosaic del diner. En Joan Bargay va detallar el capítol de despeses que bàsicament van ser l’elaboració del llibre esmentat, del cava i copes i de la resta d’obsequis lliurats. En el capítol d’entrades es va deixar constància de la col·laboració unànime de tots el membres de la colla. Tot i així es va produir un petit dèficit que es va acordar cobrir entre tota la colla.Finalment es va iniciar el sopar amb un atac entusiasta a l’excel·lent menú preparat per l’Escola d’Hoteleria Joviat regat pel no menys excel·lent cava de Bodegues Martínez Esquius elaborat especialment i expressa per aquesta ocasió.Finalment, carregats de caixes de cava i copes i amb obsequis que sens dubte ens portaran cap a un passat irrepetible de regust nostàlgic ens acomiadem fins el proper 16 de juny amb l’esperança de repetir els sopars tants anys com faci falta.Manresa, 16 d’abril de 2012